Eğitimle güçlenen bilgiler, süt ürünleri talebini artırıyor

0
268

Çoğu Amerikalı süt ürünleri tüketiyor ve birçok sütlü gıdanın popülaritesi artıyor olsa da, sıvı süt tüketimi 1960’lardan bu yana ABD’li tüketiciler arasında önemli bir düşüş gördü. Ancak, süt ürünleri sektörü, bilgilendirici infografikler, TV ve basılı reklamlar ve sosyal medya aracılığıyla tüketicilere ulaşmak için eğitim materyalleri geliştirerek bu eğilimi tersine çevirmeye çalışıyor. Amerikan Süt Ürünleri Bilimi Derneği ve Elsevier tarafından JDS Communications’da yayınlanan yeni bir çalışma, tüketicilere süt ürünlerinin besinsel faydaları hakkındaki gerçeklerle güçlendirildiğinde, daha fazla süt ürünü (peynir, dondurma, yoğurt ve özellikle süt dahil) satın aldıklarını ve tükettiklerini göstermektedir.

Yakın zamanda emekli olan Iowa Eyalet Üniversitesi Gıda Bilimi ve İnsan Beslenmesi Bölümü’nden baş araştırmacı Stephanie Clark, PhD, yetersiz miktarda süt ürünü tüketenleri eğitmek amacıyla yapılan bir çalışmayı açıkladı. Clark ve ekibi, tüketicilere beslenmeyle ilgili bilgiler sunarak süt ürünleri tüketimini artırmayı amaçladı. Çalışma üç aşamada gerçekleştirildi: bir tarama araştırması, nominal odak grupları ve gönüllü yetişkin katılımcılara yönelik bir takip anketi.

Nominal odak grupları aşamasında, katılımcılara eğitimsel bilgileri vermek amacıyla dört infografik geliştirildi. Clark’ın ifadesine göre, “Verilerin etkileşim halindeki panelistlerden toplandığı geleneksel odak gruplarından farklı olarak, nominal formattaki hedefimiz, katılımcılara eğitimsel bilgileri verimli bir şekilde sunmaktı.” Çalışma sonuçları, nominal odak gruplarına katılmanın süt ürünü satın alma ve tüketiminde anlamlı ve olumlu bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

Clark, sonuçları şu şekilde özetledi: “Ortalama süt ürünü alımı yüzde 26 artışla haftada 4,4 porsiyona çıktı. Her süt ürününün ortalama tüketimi de arttı; peynirde yüzde 23, dondurmada yüzde 20, yoğurtta yüzde 26 ve sütte yüzde 53 gibi şaşırtıcı bir artış.” Toplamda, katılımcıların genel süt ürünleri tüketimi haftada sekiz porsiyona, yani yüzde 35’lik bir artışa yükseldi.

Bu olumlu sonuçlara rağmen, araştırma ekibi katılımcıların önerilen haftada 21 porsiyon süt ürünü miktarına ulaşamadıklarını belirtti ve uzun vadeli etkileri değerlendirmek için ek araştırmalara ihtiyaç olduğunu vurguladı. Genel olarak, bu çalışma sütlü gıdaların yararları ve besinsel özellikleri hakkında dikkatlice oluşturulmuş eğitim mesajlarının tüketici davranışını olumlu yönde etkileyebileceğini göstermektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here